Szenológiai újdonságok az ESMO-n

Interjú Dr. Landherr Lászlóval, a Magyar Szenológiai Társaság elnökével az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madriban

„A HER2-gátlás az emlő tumorok terápiájának sikertörténete” „A HER2-gátlás az emlő tumorok terápiájának sikertörténete”

Révész János tanár úr előadásában az MSzT kongresszusán a HER2-gátlás néhány fontos szempontját tekintette át. Elhangzottak a 3. generációs HER2-gátlással kapcsolatos legfontosabb evidenciák, a kiegészítő eredmények, egyéb kemoterápiás partnerrel kapcsolatos információk, az endokrinterápia helye, és a kettős HER2-ellenes terápia másodvonalbeli szerepe.

Megfelelő kezelés a megfelelő időben Megfelelő kezelés a megfelelő időben

Melyek a jelenleg rendelkezésre álló tények, és a jövő perspektívái a HER2-pozitív emlőrákok neoadjuváns kezelésében? Mikor indikált a neoadjuváns kezelés? A kettős HER2-gátlás milyen szerepet játszik a neoadjuváns kezelésben? Ki profitálhat a terápia eszkalációjából, vagy éppen de-eszkalációjából? Választ kaphatnak ezekre a kérdésekre Nikolényi Alíz MOT kongresszuson elhangzott előadásából.

Új eredmények a HER2-pozitív metasztatikus emlődaganatok ellátásában

Feltöltés alatt!

Az emlőrák és az immunterápia kapcsolata Az emlőrák és az immunterápia kapcsolata

Interjú Dr. Kocsis Judit egyetemi docenssel az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madridban.

APHINITY vizsgálat eredményei APHINITY vizsgálat eredményei

Az elmúlt években a HER2 pozitív emlőrákok prognózisa sokat javult. Ebben igen jelentős szerep jutott a kettős receptorgátlásnak. A trasztuzumab és a pertuzumab különböző helyeire kötődik a HER2 receptornak, így egymás hatását potencírozzák. Az ASCO 2017. évi kongresszusán Chicagoban Gunter von Minckwitz professzor úrral készítettünk helyszíni interjút. Részletekért tekintsék meg videónkat!

Neoadjuváns terápia Neoadjuváns terápia

A Magyar Szenológiai Társaság kongresszusán Nikolényi Alíz adjunktus asszony előadást tartott, amelynek témája a HR-negatív, HER2-pozitív emlődaganatok neoadjuváns terápiája volt kettős biológiai terápiával. Nikolényi adjunktus asszony esetbemutatás segítségével kalauzolta hallgatóságát az elméleti háttér irányába. Tekintsék meg az előadást, ismerjék meg az evidenciákat és legfontosabb adatokat!

Előrehaladott betegség terápiája Előrehaladott betegség terápiája

Boér Katalin a MOT 2017. évi kongresszusán a kettős HER2-ellenes blokád legújabb aspektusairól tartott előadást. A kettős HER2-gátláson alapuló terápia neoadjuváns és metasztatikus felállásban a gyakorlat része, és az adjuváns kezelésben való alkalmazására is rendelkezésünkre állnak vizsgálati evidenciák. Boér tanárnő előadásából az előrehaladott állapotú betegség terápiás kérdéseit ismerhetik meg közelebbről.

Fókuszban az emlőrák Fókuszban az emlőrák

Interjú Dr. Boér Katalin főorvos asszonnyal az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madridban.

Kettős HER2 receptorgátlás az adjuváns terápiában Kettős HER2 receptorgátlás az adjuváns terápiában

Boér Katalin főorvos asszonnyal az ASCO 2017. évi kongresszusán készített helyszíni interjúnkból megtudhatják, milyen fejlődésen ment keresztül a HER2-pozitív emlőrákok terápiája az elmúlt években. A kongresszuson bejelentették az APHINITY vizsgálat eredményeit, amelyből kiderült, hogy azoknál a betegeknél, akik korai HER2-pozitív emlőrák adjuváns kezelésére a kemoterápia mellé kettős HER2 receptorgátlást is kapnak egy éven át, csökken a betegség ...

Az MSZT 2017.évi Tudományos Fóruma Az MSZT 2017.évi Tudományos Fóruma

A Magyar Szenológiai Társaság 2017.évi fórumát idén Inárcson tartotta, ahol számos aktuális kérdés, újdonság és érdekesség került napirendre a St.Gallen-i Konferencia újdonságaitól, a gyógyszer rezisztencia kérdéskörén át az onkoplasztikus sebészetig. Részletekért tekintse meg az MSZT Tudományos Fórumán Dr. Landherr Lászlóval, a Társaság elnökével készült interjúnkat!

<< < 1 2 3 4 > >>
38 találat 4 oldalon