Szenológiai újdonságok az ESMO-n

Interjú Dr. Landherr Lászlóval, a Magyar Szenológiai Társaság elnökével az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madriban

Fókuszban az emlőrák Fókuszban az emlőrák

Interjú Dr. Boér Katalin főorvos asszonnyal az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madridban.

Kettős HER2 receptorgátlás az adjuváns terápiában Kettős HER2 receptorgátlás az adjuváns terápiában

Boér Katalin főorvos asszonnyal az ASCO 2017. évi kongresszusán készített helyszíni interjúnkból megtudhatják, milyen fejlődésen ment keresztül a HER2-pozitív emlőrákok terápiája az elmúlt években. A kongresszuson bejelentették az APHINITY vizsgálat eredményeit, amelyből kiderült, hogy azoknál a betegeknél, akik korai HER2-pozitív emlőrák adjuváns kezelésére a kemoterápia mellé kettős HER2 receptorgátlást is kapnak egy éven át, csökken a betegség ...

Az MSZT 2017.évi Tudományos Fóruma Az MSZT 2017.évi Tudományos Fóruma

A Magyar Szenológiai Társaság 2017.évi fórumát idén Inárcson tartotta, ahol számos aktuális kérdés, újdonság és érdekesség került napirendre a St.Gallen-i Konferencia újdonságaitól, a gyógyszer rezisztencia kérdéskörén át az onkoplasztikus sebészetig. Részletekért tekintse meg az MSZT Tudományos Fórumán Dr. Landherr Lászlóval, a Társaság elnökével készült interjúnkat!

A spektrum kitárul A spektrum kitárul

A Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fórumán, Inárcson Révész János Főorvos úrral készítettünk interjút. A főorvos úr előadásában a HER2 pozitív emlődaganatok terápiás kérdéseit, valamint a kettős célzott terápiát mutatta be. Milyen lépések vezettek el napjaink terápiáihoz? Milyen újdonságok vannak a területen? A részletekért tekintsék meg helyszíni interjúnkat!

Hazai nézőpont a mellrák terápiájában Hazai nézőpont a mellrák terápiájában

Landherr László főorvost, a Magyar Szenológiai Társaság elnökét kérdeztük a HER2 pozitív emlőrák kezelésében megjelent új terápiás lehetőségekről. Mennyiben jelentenek áttörést ezek az új készítmények? Választ kaphatnak kérdéseikre, ha megtekintik a Társaság tudományos fórumán Mátraházán készült helyszíni interjúnkat.

Az emlőrák és az immunterápia kapcsolata Az emlőrák és az immunterápia kapcsolata

Interjú Dr. Kocsis Judit egyetemi docenssel az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madridban.

APHINITY vizsgálat eredményei APHINITY vizsgálat eredményei

Az elmúlt években a HER2 pozitív emlőrákok prognózisa sokat javult. Ebben igen jelentős szerep jutott a kettős receptorgátlásnak. A trasztuzumab és a pertuzumab különböző helyeire kötődik a HER2 receptornak, így egymás hatását potencírozzák. Az ASCO 2017. évi kongresszusán Chicagoban Gunter von Minckwitz professzor úrral készítettünk helyszíni interjút. Részletekért tekintsék meg videónkat!

„Az immuno-onkológia egy új és feltörekvő területe az onkológiai kezeléseknek” „Az immuno-onkológia egy új és feltörekvő területe az onkológiai kezeléseknek”

A St. Gallen-i Konszenzus Konferencia eredményeiről és újdonságairól Horváth Zsolt Professzor úr tartott összefoglaló előadást Inárcson, az MSZT Tudományos Fórumán. A részletekért tekintsék meg helyszíni interjúnkat!

Az onkokardiológia fontossága Az onkokardiológia fontossága

A daganatos betegek túlélése örvendetesen megnőtt az elmúlt években, ezzel ellenben megfigyelhető a különböző daganatellenes terápiák kései, szív és érrendszeri hatása. Nagy András Csaba főorvos úr az Onkokardiológiai Munkacsoport képviseletében a Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fórumán válaszolt kérdéseinkre. Hazánkban megkapja az onkokardiológia a megfelelő hangsúlyt? A részletekért tekintsék meg helyszíni interjúnkat!

Szakmai üzenetek az ASCO-ról Szakmai üzenetek az ASCO-ról

Amerika legnagyobb onkológiai kongresszusa, az ASCO 2016. június 3-7. között zajlott le. Landherr László, a Magyar Szenológiai Társaság elnöke a legfontosabb szakmai üzenetek összefoglalása mellett arról a nagy összegű felajánlásról is beszél, amit a kongresszusra személyesen ellátogató Joe Biden amerikai elnökhelyettes tett a rákkutatás támogatására világméretű összefogást sürgetve, mivel fia halála révén közvetlenül is érintett a témában.

<< < 1 2 3 4 > >>
33 találat 4 oldalon