Ritkább zoledronsav adagolás csontáttétekben

Úgy látszik, hogy a zoledronsav csontáttétek elleni hatásosságát nem befolyásolja, ha hosszabb szüneteket tartunk az egyes adagok között – írja egy 2017. január 3.-án megjelent közlemény a JAMA-ban. 2009 és 2012 között 1822 olyan emlőrákos, prosztatarákos, vagy myelomás beteget vettek megfigyelés alá, akiknél legalább egy csontáttét igazolódott. A megfigyelést 2014. áprilisáig folytatták. 911 beteg minden 4-ik héten, 911 beteg minden 12-ik héten kapott ...

A PFS megnyúlása ER pozitív áttétes emlőrákban

A SABCS-en elhangzott plenáris előadásban világított rá Dr. Stephen RD Johnston (Royal Marsden Hospital and Institute of Cancer Research in Chelsea, London, UK) az áttétes emlőrák endokrin kezelésének legújabb eredményeire. A hormon-pozitív emlőrák kezelésének alapköve az endokrin kezelés, melynek finomítására került sor posztmenopauzális, áttétes betegségben. Az első választású aromatáz-gátló (AI) kezelés 14 hónappal eltolja a progresszió ...

Csont újdonképződés és szabályozó biomarkerek az emlőrák felfedezése idején

Az emlőrákos betegek többsége endokrin terápiát (is) kap, többek között aromatáz-gátlókat, melyek viszont fokozzák a csontfelszívódást. Az emlőrák diagnózisának idején vizsgált, a csontokkal összefüggő biomarker értékek megjósolhatják az endokrin kezelések után várható oszteoporózisnak és a csonttöréseknek a kockázatát.

A tumor infiltráló lymphocyták arányának jelentősége Her-2 pozitív emlőrákban

A fázis 3 CLEOPATRA vizsgálatban Luen és mtsai úgy találták, hogy amennyiben a kiinduláskor a tumorban magas a tumort-infiltráló lymphocyták (TIL) aránya, úgy az előrehaladott HER2 pozitív emlőrákos betegeknél meghosszabbodik a teljes túlélés (OS) trastuzumab-docetaxel-pertuzumab (Perjeta) kezelés, illetve trastuzumab-docetaxel-placebo kezelés mellett. Ebből arra következtetnek, hogy az antitumoros immunitás kiterjed a betegség előrehaladott időszakára is.

Az emlőrák kezelésének aktualitásai - jóváhagyott előadások Az emlőrák kezelésének aktualitásai - jóváhagyott előadások

A 2016. november 25-én megrendezett "Az emlőrák kezelésének aktualitásai" - Akkreditált továbbképző konferencián elhangzott előadások diái már elérhetőek oldalunkon.

"Saját malmuk?" - A sebészek ajánlása hatással van a kontralaterális profilaktikus emlőeltávolításra vonatkozó döntésre

Egy új elemzés szerint a kontralaterális profilaktikus masztektomiák (CPM-ek) száma egyre emelkedik a korai emlőrákos betegek körében, még akkor is, ha ennek nincs is semmilyen klinikai indoka. Ugyanakkor a CPM-ek száma lényegesen alacsonyabb lehet, ha a sebész az adott esetben ezt a műtétet nem ajánlja.

Palbociclib fulvestrant-tal kombinálva a HER2 negatív, HR pozitív áttétes emlőrákban

2016. február 19.-én az FDA befogadta a palbociclibet (Ibrance, Pfizer) fulvestranttal való kombinációban (Faslodex, AstraZeneca) hormon-receptor pozitív, HER2 negatív előrehaladott, vagy áttétes emlőrák kezelésére, ahol az előzetes endokrin kezelés ellenére progresszió jelentkezett. A befogadás egy randomizált, kettős vak, placebóval ellenőrzött vizsgálatban szereplő 521 pre- és posztmenopauzális HR-pozitív, HER2 negatív, előrehaladott vagy áttétes ...

A digitális tomoszintézis jobb, mint a standard mammográfia?

Egy három éven keresztül végzett vizsgálat szerint a 3 dimenziós képet adó digitális tomoszintézissel (digital breast tomosynthesis = DBT) könnyebben lehet kimutatni az emlőrákot, mint a standard mammográfiával. Evvel az eljárással csökken a két vizsgálat között megjelenő „intervallum rákok” előfordulása is.

Az endokrin terápia időtartama az emlőrák adjuváns kezelésében

Dr. Harold Burstein (Harvard Medical School, a Dana-Farber Cancer Institute emlőrák-specialistája) személyesen kommentálta a 2016-os SABCS első reggelén elhangzottakat, melyek az ER-pozitív emlőrák adjuváns endokrin kezelésének (aromatáz-gátló kezelésének) hosszával foglalkoztak.

A Tumor Infiltráló Limfociták emlőrákban

A rákkutatás fontos céljai közé tartozik a prognosztikai és prediktív biomarkerek azonosítása. Ez különösen érdekes a korai emlőrákos esetek adjuváns kezelése kapcsán, mivel a kiújulás kockázatának pontos felbecsülése segíthet az optimális kezelések kiválasztásában, például abban, hogy szükség van-e citotoxikus kemoterápiára, vagy sem. Mostanában fokozott figyelemmel kisérjük az immun-rendszernek a tumor válaszára és a prognózisra gyakorolt ...

<< < 3 4 5 6 7 8 > >>
87 találat 9 oldalon