Az emlőrák mint citrom… Az emlőrák mint citrom…

Elindult egy kampány, melynek során a tabu témából kilépve egy tucat citrom felhasználásával szándékoznak megtanítani az asszonyokat az emlőrák legfontosabb 12 tünetére. A mozgalom már elterjedt az egész világon. A KnowYourLemons nevű citromos kampány (a Worldwide Breast Cancer oldalán látható) egy fiatal művész ötlete, aki mindkét nagymamáját emlőrákban vesztette el. Már több mint 3 millióan tekintették meg a Facebookon.

3rd World Congress on Controversies in Breast Cancer (CoBrCa) 3rd World Congress on Controversies in Breast Cancer (CoBrCa)

Following the success of CoBRA 2017, we are pleased to announce that the 3rd World Congress on Controversies in Breast Cancer (CoBrCa) will be held in Tokio, Japan, October 26-28, 2017

A Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fóruma 2017 A Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fóruma 2017

2017. április 21-22-én Inárcson, a Bodrogi Kúria wellness hotelben kerül megrendezésre a 2017. évi Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fóruma. A rendezvény hivatalos weboldala az mszt.kmcongress.com címen érhető el, ahol megtalálható az összefoglaló beküldő és regisztrációs form. Társaságunk szeretettel várja a Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fórumának résztvevőit Inárcson!

Az aromatáz-bénítók megkettőzhetik az infarktus rizikóját a tamoxifenhez képest

Az emlőrákos betegeket kezelő onkológusoknak tudni kell róla, hogy egy nagy megfigyeléses vizsgálat szerint az aromatáz-gátlók (AI-k) növelik a szívizom-infarktus kockázatát a tamoxifenhez képest. Kanadai kutatók 9350 betegen úgy találták, hogy az aromatáz gátlók szedése mellett a szívinfarktus (MI) kockázata a kétszeresére növekszik a tamoxifen szedéshez képest (Hazard Ratio: 2,02, 95%CI 1,16-3,53). Mindamellett az AMI előfordulása mindkét gyógyszeres ...

Új terápiák az agyi áttétek kezelésében

Matthias Preusser (Comprehensive Cancer Center, University Vienna) számolt be az agyi áttétek kezelésének eredményeiről a Koppenhágában tartott ESMO Kongresszus előadásai alapján. Bár sok daganatban gyakran megjelennek az agyi áttétek, hosszú évtizedeken keresztül alig hallottunk kutatási eredményeket a témában.

Fiatal nőnek emlőrákja van, de a partnere szorong

Egy 289 főre kiterjedt vizsgálat szerint a 40 év alatti emlőrákosok partnereinek csaknem felénél (42%-ánál) szorongás jelentkezik, akár évekkel a partner diagnózisa után is. A partnerek túlnyomó többsége (98%-a) férfi volt, és azoknál, akik eleve „kevésbé konstruktívak” vagy „rosszul alkalmazkodók” (maladaptive), ott kétszer annyi szorongás keletkezett, mint a többinél – számolt be Nancy Borstelmann, a Dana Farber Intézet (Boston, Massachusetts) ...

VII. Szegedi Emlőrák Szimpózium VII. Szegedi Emlőrák Szimpózium

Az idén immáron 7. alkalommal rendezik meg a Szegedi Emlőrák Szimpóziumot 2017. szeptember 15-17. között, az emlőrákkal foglalkozó és az emlőrákos beteget ellátó szakemberek országos multidiszciplináris kongresszusát. Az 50 kreditpontra befogadott rendezvényt onkológus, radiológus, patológus, sebész szakorvosok, szakorvos-jelöltek és a témában érdekelt kutatók, illetve valamennyi érdeklődő számára ajánljuk.

HIV fertőzött vagyok - a pusztító erejű stigma HIV fertőzött vagyok - a pusztító erejű stigma

Dr. Eric Winer, a kiemelkedő emlőrák szakértő és kutató (Dana-Farber Cancer Institute in Boston, Massachusetts) a SABCS 2016-on először jelentette be nyilvánosan, hogy HIV fertőzött. „Ez egyáltalán nem titok, bár olyan valami, amit sohasem mondtam el nyilvánosan, vagy egy olyan helyiségben, ahol 5-nél többen voltak” mondta Dr. Winer a 2016. december 9.-én tartott honorary lecture-jében (William McGuire Memorial Lecture talán), egy nappal a 60. születésnapja előtt.

Ne csak a csomó miatt menjünk orvoshoz!

A nőknek figyelniük kell arra, hogy különféle tünetek jelezhetik az emlőrákot, nemcsak a tapintható csomó. A University College London (UCL) felmérése szerint 6 közül 1 nő (17%) nem a csomó miatt, hanem egyéb emlő-panaszokkal keresi fel az orvost. A legutolsó adatok szerint 2013-ben 53 696 új emlőrákos esetet jegyzetek fel az Egyesült Királyságban és 2014-ben 11 433-an haltak meg emlőrákban.

A követéses képalkotó vizsgálat elmaradása emlőrák műtétjét követően

"Sok emlőműtéten átesett betegnél a gondozás során nem történik képalkotó vizsgálat. " Az American College of Surgeons (ACS) Clinical Congress 2016-on hangzott el Washington DC-ben az, hogy az emlőrák miatt operált nők egyharmadát nem követik megfelelően. Dr. Taiwo Adesoye (University of Wisconsin, Madison) beszélt erről a National Cancer Database adatai alapján. Az amerikai Ráktársaság szerint az emlőrák sugárkezelésének befejezése után 6-12 hónappal ...

<< < 2 3 4 5 6 7 > >>
109 találat 11 oldalon