Kettős HER2 receptorgátlás az adjuváns terápiában Kettős HER2 receptorgátlás az adjuváns terápiában

Boér Katalin főorvos asszonnyal az ASCO 2017. évi kongresszusán készített helyszíni interjúnkból megtudhatják, milyen fejlődésen ment keresztül a HER2-pozitív emlőrákok terápiája az elmúlt években. A kongresszuson bejelentették az APHINITY vizsgálat eredményeit, amelyből kiderült, hogy azoknál a betegeknél, akik korai HER2-pozitív emlőrák adjuváns kezelésére a kemoterápia mellé kettős HER2 receptorgátlást is kapnak egy éven át, csökken a betegség ...

Az onkokardiológia fontossága Az onkokardiológia fontossága

A daganatos betegek túlélése örvendetesen megnőtt az elmúlt években, ezzel ellenben megfigyelhető a különböző daganatellenes terápiák kései, szív és érrendszeri hatása. Nagy András Csaba főorvos úr az Onkokardiológiai Munkacsoport képviseletében a Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fórumán válaszolt kérdéseinkre. Hazánkban megkapja az onkokardiológia a megfelelő hangsúlyt? A részletekért tekintsék meg helyszíni interjúnkat!

„Az immuno-onkológia egy új és feltörekvő területe az onkológiai kezeléseknek” „Az immuno-onkológia egy új és feltörekvő területe az onkológiai kezeléseknek”

A St. Gallen-i Konszenzus Konferencia eredményeiről és újdonságairól Horváth Zsolt Professzor úr tartott összefoglaló előadást Inárcson, az MSZT Tudományos Fórumán. A részletekért tekintsék meg helyszíni interjúnkat!

A mellrák okozta áttétek progressziójáról közöltek cikket a Nature folyóiratban a Semmelweis Egyetem kutatói A mellrák okozta áttétek progressziójáról közöltek cikket a Nature folyóiratban a Semmelweis Egyetem kutatói

Az emlődaganatok és áttéteik „családfáját”, filogenezisét írja le, és ezzel segíthet a primer daganat, illetve az áttétek kezelési sorrendjének felállításában az a nemzetközi, a Semmelweis Egyetem munkatársainak közreműködésével készült kutatás, amelyet a Nature Communications tudományos folyóirat közölt.

Breast Cancer Now Catalyst Programme Breast Cancer Now Catalyst Programme

The Breast Cancer Now Catalyst Programme is inviting Expressions of Interest from researchers across the UK and Europe who are interested in using Pfizer drugs alone or in combination with other agents for pre-clinical or clinical breast cancer research.

A spektrum kitárul A spektrum kitárul

A Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fórumán, Inárcson Révész János Főorvos úrral készítettünk interjút. A főorvos úr előadásában a HER2 pozitív emlődaganatok terápiás kérdéseit, valamint a kettős célzott terápiát mutatta be. Milyen lépések vezettek el napjaink terápiáihoz? Milyen újdonságok vannak a területen? A részletekért tekintsék meg helyszíni interjúnkat!

Az MSZT 2017.évi Tudományos Fóruma Az MSZT 2017.évi Tudományos Fóruma

A Magyar Szenológiai Társaság 2017.évi fórumát idén Inárcson tartotta, ahol számos aktuális kérdés, újdonság és érdekesség került napirendre a St.Gallen-i Konferencia újdonságaitól, a gyógyszer rezisztencia kérdéskörén át az onkoplasztikus sebészetig. Részletekért tekintse meg az MSZT Tudományos Fórumán Dr. Landherr Lászlóval, a Társaság elnökével készült interjúnkat!

6th ESO Arab and Southern European Countries Masterclass in Clinical oncology 6th ESO Arab and Southern European Countries Masterclass in Clinical oncology

6th ESO Arab and Southern European Countries Masterclass in Clinical Oncology 15-18 December 2017 in Limassol, Cyprus.

Meghívó: MSZT Közgyűlés 2017 Meghívó: MSZT Közgyűlés 2017

2017. április 21., péntek, 17:30 órától Magyar Szenológiai Társaság Közgyűlés a Bodrogi Kúria Wellness Hotelben. (2365 Inárcs, Hrsz. 0161) Amennyiben a Közgyűlés határozatképtelen, úgy megismételt Közgyűlést tartunk 2017. április 21-én, pénteken, 18:00 órakor változatlan helyszínen, amely a megjelentek létszámától függetlenül, az eredeti – jelen meghívóban részletezett – napirendi pontokkal határozatképes. Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Brit illetékesek szerint a Pfizer emlőrák elleni új gyógyszere túl drága

London (Reuters): A Pfizer által gyártott gyógyszer, az Ibrance (palbociclib) túl drága ahhoz, hogy az a brit egészségügyben általában elfogadható lenne – közölte pénteken (2017. február 3.) az egészségügyi ráfordítás/hatásosság kérdésével foglalkozó felügyelet. A National Institute for Health and Care Excellence (NICE) egy minapi útmutatójában közölte, hogy bár a gyógyszer valószínűleg a túlélés némi meghosszabbodásával jár, de ennek mértéke ...

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
112 találat 12 oldalon