Kevesebb mint egy év adjuváns Herceptin?

Mint a Cancer Treatment Reviews 2017. augusztus 19-i számában egy közleményben megjelent, a trastuzumab 2006-os bevezetése valóban paradigmaváltás volt.

A Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Ülése A Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Ülése

2018. április 13-14. között kerül megrendezésre a Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Ülése. Helyszín: Kecskemét, Hotel Aranyhomok

Szenológiai újdonságok az ESMO-n Szenológiai újdonságok az ESMO-n

Interjú Dr. Landherr Lászlóval, a Magyar Szenológiai Társaság elnökével az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madriban

Az emlőrák és az immunterápia kapcsolata Az emlőrák és az immunterápia kapcsolata

Interjú Dr. Kocsis Judit egyetemi docenssel az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madridban.

Az MSZT 2017.évi Tudományos Fóruma Az MSZT 2017.évi Tudományos Fóruma

A Magyar Szenológiai Társaság 2017.évi fórumát idén Inárcson tartotta, ahol számos aktuális kérdés, újdonság és érdekesség került napirendre a St.Gallen-i Konferencia újdonságaitól, a gyógyszer rezisztencia kérdéskörén át az onkoplasztikus sebészetig. Részletekért tekintse meg az MSZT Tudományos Fórumán Dr. Landherr Lászlóval, a Társaság elnökével készült interjúnkat!

A kombinált terápiák fokozzák a mellékhatások rizikóját előrehaladott emlőrákban

LISSZABON, Portugália – Ha az emlőrákos betegnek az endokrin kezelés mellé még célzott terápiát is adunk, akkor jelentősen megnövekszik a grade 3 és grade 4 mellékhatások (AE-k) aránya.

Meghívó a Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Ülésére Meghívó a Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Ülésére

2017. november 29-én 15:00 órától a Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Ülése a Hilton Budapest City hotelben. A tudományos ülés címe és témája: "A molekuláris onkológia hasznosulása az emlőrák kezelésében". A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között!

Fókuszban az emlőrák Fókuszban az emlőrák

Interjú Dr. Boér Katalin főorvos asszonnyal az ESMO 2017. évi Kongresszusán, Madridban.

Kettős HER2 receptorgátlás az adjuváns terápiában Kettős HER2 receptorgátlás az adjuváns terápiában

Boér Katalin főorvos asszonnyal az ASCO 2017. évi kongresszusán készített helyszíni interjúnkból megtudhatják, milyen fejlődésen ment keresztül a HER2-pozitív emlőrákok terápiája az elmúlt években. A kongresszuson bejelentették az APHINITY vizsgálat eredményeit, amelyből kiderült, hogy azoknál a betegeknél, akik korai HER2-pozitív emlőrák adjuváns kezelésére a kemoterápia mellé kettős HER2 receptorgátlást is kapnak egy éven át, csökken a betegség ...

„Az immuno-onkológia egy új és feltörekvő területe az onkológiai kezeléseknek” „Az immuno-onkológia egy új és feltörekvő területe az onkológiai kezeléseknek”

A St. Gallen-i Konszenzus Konferencia eredményeiről és újdonságairól Horváth Zsolt Professzor úr tartott összefoglaló előadást Inárcson, az MSZT Tudományos Fórumán. A részletekért tekintsék meg helyszíni interjúnkat!

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
109 találat 11 oldalon