Hűtött kesztyűk és zoknik a kemoterápia indukált neuropathia ellen

Egy önmagával ellenőrzött („self-controlled”), prospektív klinikai vizsgálat szerint azoknál az emlőrákos betegeknél, akik a legkevesebb 12 héten keresztül adott hetenkénti paclitaxel kezelés során 90 percig hűtött kesztyűket és zoknikat viselnek, jelentősen kevesebb a „kemoterápia által indukált perifériás neuropathia” (CIPN) alakul ki.

Frissített guideline a csont-módosító szerek áttétes emlőrákban való használatára vonatkozóan

NEW YORK (Reuters Health) Az American Society of Clinical Oncology (ASCO) és a Cancer Care Ontario (CCO) frissítette a csontáttétes emlőrákos nők „bone-modifying agents” általi (BMA-kal) kezelésével kapcsolatos ajánlásait.

Könyörtelenség: 20 év után is van rizikója az emlőrák kiújulásának

Az emlőrák kezelése után sok évvel még mindig fennáll a kiújulás kockázata. Egy új analízis szerint akár 20 évvel a primer diagnózis után is folyamatosan fennáll az akár halálos áttét-képződés kockázata is.

A betegség kontroll meghosszabbítja az életminőséget az előrehaladott emlőrákban

LISSZABON, Portugália – előrehaladott, áttétes emlőrákban a progressziómentes túlélés (PFS) meghosszabbítása hosszú ideig kedvezőbb életminőséget eredményez.

A kombinált terápiák fokozzák a mellékhatások rizikóját előrehaladott emlőrákban

LISSZABON, Portugália – Ha az emlőrákos betegnek az endokrin kezelés mellé még célzott terápiát is adunk, akkor jelentősen megnövekszik a grade 3 és grade 4 mellékhatások (AE-k) aránya.

Az idősebb emlőrákos betegeket még mindig túlkezelik radioterápiával – miért?

ANN ARBOR, Michigan – Az USA sebészeinek jelentős része és sok sugárterápiás orvos máig is javasolja a korai emlőrák miatt lumpectomián átesett 70 évnél idősebb nőbetegek adjuváns sugárkezelését annak ellenére, hogy a kezelés semmilyen túlélési előnnyel nem jár, és csak alig véd a helyi kiújulás ellen.

A 70 génes teszt segíthet a terápiás döntésben bizonyos esetekben a korai stádiumú emlőrák miatt operált betegeknél

NEW YORK (Reuters Health) – a 21-génes vizsgálat (21-GA) szerint „intermediate” kockázatúnak besorolt korai emlőrákos betegeknél a további 70-génes szignatúra vizsgálat (70-GS) befolyásolhatja az adjuváns kezelésekre tett ajánlásokat.

Az aromatáz inhibitorok használata és a kardiovaszkuláris, valamint csonttörések közötti összefüggés

Emlőrákban leggyakrabban az aromatáz-gátló kezeléseket használják. A legújabb vizsgálatok szerint az 5 éven túli („kiterjesztett”) adagolás előnyökkel jár, de egy új meta-analízis szerint a kiterjesztett használat során emelkedik a kardiovaszkuláris események és a csonttörések gyakorisága.

Kevesebb mint egy év adjuváns Herceptin?

Mint a Cancer Treatment Reviews 2017. augusztus 19-i számában egy közleményben megjelent, a trastuzumab 2006-os bevezetése valóban paradigmaváltás volt.

A Z-endoxifen ígéretesnek tűnik az ER+ áttétes emlőrák kezelésében

ROCHESTER, September 1, 2017. A Journal of Clinical Oncology-ban megjelent tanulmány szerint a Z-endoxifen, a tamoxifen hatásos derivátuma maga is alkalmasnak látszik az ösztrogén-receptor pozitív emlőrák kezelésére.

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
112 találat 12 oldalon