MSZT Őszi Tudományos Ülés és Tisztújító Közgyűlés 2018-09-17

A Magyar Szenológiai Társaság 2018. december 12-én tartja őszi tudományos ülését és tisztújító közgyűlését Budapesten. 

MSZT Vezetőség Választó Közgyűlése - Tisztségviselő jelölés MSZT Vezetőség Választó Közgyűlése - Tisztségviselő jelölés

A Magyar Szenológiai Társaság 2018. december 12-én tartja tisztújító közgyűlését. November 14-ig az alábbi személyekre érkezett jelölés (zárójelben a szakterületük)

Az MSZT Tudományos Ülésének 2018. évi publikálásra jóváhagyott előadásai Az MSZT Tudományos Ülésének 2018. évi publikálásra jóváhagyott előadásai

A Kecskeméten, 2018. április 13-14-én megrendezett Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Ülésén elhangzott és publikálásra jóváhagyott előadások diáit megtekintheti oldalunkon. Weboldalunkra csak azok az előadások kerültek fel, melyek publikálásához azok szerzői hozzájárultak. Az előadások anyagának felhasználása a szerzők írásos engedélye nélkül szigorúan tilos!

A letrozolhoz adott taselisib emeli a válaszadást emlőrákban

MADRID. Egy új, a PI3KCA-t célzó szer, a taselisib (Genentech/Roche) kedvező hatású posztmenopauzális, HR pozitív, HER2 negatív korai emlőrákokban. A letrozol mellé adva szignifikánsan javul a válaszadási arány az egyedül adott letrozolhoz képest, és a javulás még kifejezettebb a PI3KCA mutációt hordozó emlőrákokban.

Az emlőrák és az elhízás típusa közötti összefüggés

A The Oncologist c. lapban megjelent közlemény szerint a főleg a hasi tájékra elhízott kövér nőknél az emlőrák más típusa jelenik meg, szemben azokkal, akiknél egyenletesen oszlik meg a kövérség.

Kevesebb a haláleset, de még mindig az emlőrák a leggyakoribb daganat az amerikai nők között

Az emlőrák a második leggyakoribb halált okozó rákféleség az USA női lakosságában, de emlőrákban egyre kevesebben halnak meg az American Cancer Society (ACS) legújabb adatai szerint.

MOLEKULÁRIS NUKLEÁRIS MEDICINA KÉPALKOTÁS A KUTATÁS TERÜLETÉN II. MOLEKULÁRIS NUKLEÁRIS MEDICINA KÉPALKOTÁS A KUTATÁS TERÜLETÉN II.

2018. november 22-én kerül megrendezésre a MOLEKULÁRIS NUKLEÁRIS MEDICINA KÉPALKOTÁS A KUTATÁS TERÜLETÉN II. című tudományos ülés, melynek célja, hogy a meghívott jeles külföldi előadók, - a nemzetközi PET alapú mérések, „első-vonalbeli tudományos élet” kiváló képviselői, - ismertessék saját szervezeteik struktúráját, mindennapi PET tevékenységüket és annak jelentőségét. Helyszín: MTA Székház, Díszterem

A DCIS emlőmegtartó műtétje utáni sugárkezelés elhagyása nem segít megmenteni az emlőt, ha a betegség kiújul

NEW YORK (Reuters Health). Kanadai szerzők szerint a duktális karcinóma in situ (DCIS) lumpectomiával történő kimetszése után az adjuváns sugárkezelés elhagyása nem növeli annak esélyét, hogy egy lokális kiújulás esetén az emlő megmenthető lenne, ti. a DCIS lumpectomiája után jelentkező legtöbb lokális kiújulást „salvage” masztektomiával kezelik.

Kezdeti tapasztalatok az abemaciclibbel HR pozitív és HER2 negatív előrehaladott emlőrákban

MADRID, September 12, 2017. – A 42. ESMO kongresszuson bemutatott MONARCH 3 vizsgálat szerint az előrehaladott, HR pozitív, HER2 negatív emlőrákokban a nem-szteroid aromatáz-gátlókhoz (anastrozol vagy letrozol) kezdeti kezelésként adott abemaciclib adagolás hatásosnak mutatkozott. A vizsgálatban előzetesen nem kezelt, előrehaladott – vagy áttétes – emlőrákos betegeket kezeltek.

Győzött a józan ész az emlőrák kezelésében

Egy nagy klinikai vizsgálatban bizonyították, hogy 10 éves követés után nincs különbség a teljes túlélésben, amennyiben csak minimális mennyiségű daganatsejt marad a hónaljban.

A legtöbb új rákgyógyszer nem növeli a túlélést vagy az életminőséget

A BMJ-ben 2017. október 5.-én megjelent közlemény szerint a European Medicines Agency (EMA) által 2009 és 2013 között engedélyezett onkológiai gyógyszerek jelentős hányada nem rendelkezik olyan bizonyítékokkal, hogy meghosszabbítanák a túlélést, vagy lényegesen javítanák az életminőséget. Ebben az időszakban az EMA 48 rákellenes gyógyszert fogadott be 68 indikációban.

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
108 találat 11 oldalon