A Magyar Szenológiai Társaság Tavaszi Kongresszusa 2019 2019-01-28

A Magyar Szenológiai Társaság tavaszi kongresszusának időpontja: 2019. május 10-11. Helyszín: Velence Resort & Spa, Velence. Már elérhető a kongresszus weboldala, jelentkezési felülete! Mindenkit szeretettel várunk!

Az IBCSG (International Breast Cancer Study Group) 42. találkozójának áttekintése

Négy IBCSG vizsgálat végső kiértékelésére és két vizsgálat interim analízisére kerül sor 2019-ben. Az IBCSG 18-98/BIG 1-98 nevű fázis 3, kettős vak, randomizált vizsgálatban négy csoportban került összehasonlításra az adjuváns letrozol és a tamoxifen. 2019. januárban a JCO-ban közölték is az eredményeket. 8010 betegnél 5 évig folyamatosan letrozolt vagy tamoxifent adtak, a másik két csoportban két év kezelés után a másik szerre váltottak további 3 ...

A Társaság tisztségviselői és vezetőségi tagjai a 2018-2022-es ciklusban A Társaság tisztségviselői és vezetőségi tagjai a 2018-2022-es ciklusban

2018. december 12-én tartotta tisztújító közgyűlését az MSZT. A Társaság tisztségviselői és vezetőségi tagjai a 2018-2022-es ciklusban: Elnök: Dr. Landherr László Főtitkár: Dr. Szász A. Marcell Pénztáros: Dr. Rubovszky Gábor A vezetőség tagjai: Dr. Ambrózay Éva Dr. Boér Katalin Dr. Kulka Janina Dr. Maráz Róbert Dr. Nikolényi Alíz Dr. Patyánik Mihály A felügyelő bizottság elnöke: Dr. Nemeskéri Csaba, tagjai: Dr. Dank Magdolna Dr. Kocsis Judit

MOLEKULÁRIS NUKLEÁRIS MEDICINA KÉPALKOTÁS A KUTATÁS TERÜLETÉN II. MOLEKULÁRIS NUKLEÁRIS MEDICINA KÉPALKOTÁS A KUTATÁS TERÜLETÉN II.

2018. november 22-én kerül megrendezésre a MOLEKULÁRIS NUKLEÁRIS MEDICINA KÉPALKOTÁS A KUTATÁS TERÜLETÉN II. című tudományos ülés, melynek célja, hogy a meghívott jeles külföldi előadók, - a nemzetközi PET alapú mérések, „első-vonalbeli tudományos élet” kiváló képviselői, - ismertessék saját szervezeteik struktúráját, mindennapi PET tevékenységüket és annak jelentőségét. Helyszín: MTA Székház, Díszterem

Az MSZT Tudományos Ülésének 2018. évi publikálásra jóváhagyott előadásai Az MSZT Tudományos Ülésének 2018. évi publikálásra jóváhagyott előadásai

A Kecskeméten, 2018. április 13-14-én megrendezett Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Ülésén elhangzott és publikálásra jóváhagyott előadások diáit megtekintheti oldalunkon. Weboldalunkra csak azok az előadások kerültek fel, melyek publikálásához azok szerzői hozzájárultak. Az előadások anyagának felhasználása a szerzők írásos engedélye nélkül szigorúan tilos!

A DCIS emlőmegtartó műtétje utáni sugárkezelés elhagyása nem segít megmenteni az emlőt, ha a betegség kiújul

NEW YORK (Reuters Health). Kanadai szerzők szerint a duktális karcinóma in situ (DCIS) lumpectomiával történő kimetszése után az adjuváns sugárkezelés elhagyása nem növeli annak esélyét, hogy egy lokális kiújulás esetén az emlő megmenthető lenne, ti. a DCIS lumpectomiája után jelentkező legtöbb lokális kiújulást „salvage” masztektomiával kezelik.

VIII. Szegedi Emlőrák Szimpózium VIII. Szegedi Emlőrák Szimpózium

2019. szeptember 12-15. között VIII. Szegedi Emlőrák Szimpózium. A szimpózium helyszíne: SZTE Tanulmányi- és Információs Központ (TIK) 6722 Szeged, Ady tér 10. Nagy öröm és megtiszteltetés volna számunkra, ha részvételével megtisztelné rendezvényünket, és ez alkalommal ismét Szegeden üdvözölhetnénk!

MSZT Vezetőség Választó Közgyűlése - Tisztségviselő jelölés MSZT Vezetőség Választó Közgyűlése - Tisztségviselő jelölés

A Magyar Szenológiai Társaság 2018. december 12-én tartja tisztújító közgyűlését. November 14-ig az alábbi személyekre érkezett jelölés (zárójelben a szakterületük)

MSZT Őszi Tudományos Ülés és Tisztújító Közgyűlés MSZT Őszi Tudományos Ülés és Tisztújító Közgyűlés

A Magyar Szenológiai Társaság 2018. december 12-én tartja őszi tudományos ülését és tisztújító közgyűlését Budapesten. A Tudományos Ülés és a Közgyűlés új helyszíne: New York Palace Budapest (Boscolo) Hotel Cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.

A Z-endoxifen ígéretesnek tűnik az ER+ áttétes emlőrák kezelésében

ROCHESTER, September 1, 2017. A Journal of Clinical Oncology-ban megjelent tanulmány szerint a Z-endoxifen, a tamoxifen hatásos derivátuma maga is alkalmasnak látszik az ösztrogén-receptor pozitív emlőrák kezelésére.

A letrozolhoz adott taselisib emeli a válaszadást emlőrákban

MADRID. Egy új, a PI3KCA-t célzó szer, a taselisib (Genentech/Roche) kedvező hatású posztmenopauzális, HR pozitív, HER2 negatív korai emlőrákokban. A letrozol mellé adva szignifikánsan javul a válaszadási arány az egyedül adott letrozolhoz képest, és a javulás még kifejezettebb a PI3KCA mutációt hordozó emlőrákokban.

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
112 találat 12 oldalon